Payroll in de transportsector

In de transportsector verschilt de vraag naar personeel per week, dit vraagt om flexibele inzet van jouw arbeidskrachten. Flexibele arbeid zorgt voor een complexere administratie en verloning. Payrollservices.nl lost dit voor je op, zo kan jij je focussen op ondernemen en de groei van jouw onderneming.

Hoe werkt payroll?

Payrolling door Payrollservices.nl neemt voor jouw als ondernemer alle administratieve en arbeidsrechtelijke zorgen uit handen. Bij payrolling zijn er drie partijen: het payrollbedrijf (op papier de werkgever), jouw bedrijf (operationeel werkgever) en de werknemer. Het payrollbedrijf sluit een arbeidsovereenkomst met de werknemer, is verantwoordelijk voor alle administratieve handelingen  en de werknemer is bij jouw aan het werk. Ontslagprocedures, arbeidsovereenkomsten, loondoorbetalingen, verzekeringen bij arbeidsongeschiktheid en verwerking van CAO- en wetswijzigingen worden allemaal verzorgt door Payrollservices.nl. Zo is er voor jou als ondernemer alle tijd om je te richten op je core business, het regelen van transport.

Belangrijkste voordelen:

 • De werkgeversrisico’s liggen bij Payrollservices.nl
 • Geen loondoorbetaling bij ziekte
 • U zit niet vast aan vaste contracten
 • Met payroll kunt u tot wel 5,5 jaar flexibel personeel inzetten
 • Geen arbeidsrechtelijke risico’s
 • Geen omkijken naar salarisadministratie
 • Meer tijd en energie om te ondernemen

 

Payroll voor transport in de praktijk

De groei in de transportsector biedt grote kansen voor ondernemers. Deze toename vergroot de wens van flexibelere arbeidscontracten. Hier komen ook een aantal uitdagingen voor u als ondernemer bij kijken. Uitdagingen zoals kleine marges, veel (wijzigingen in) regels en wetten van opdrachtgevers en overheid, hoge werkgeverslasten en HR-gerelateerde uitdagingen. Payrollservices ontzorgt in deze uitdagingen, zo kan jij als ondernemer volledig profiteren van alle groeikansen.

Payrolling biedt namelijk de flexibiliteit voor eenvoudig op- en afschalen van uw personeel. Bijvoorbeeld voor het vervoer van seizoensgebonden producten of het verlengen van de proeftijd van een chauffeur. Met Payrollservices.nl kun je precies chauffeurs inzetten wanneer jij ze nodig hebt en weet je van te voren wat de kosten hiervan zijn. Een van de grootste voordelen is de mogelijkheid om chauffeurs 5,5 jaar flexibel in te zetten, enkel op momenten dat jij ze nodig hebt.  Het mooiste hiervan; je betaald alleen voor de gewerkte uren.

Wij beschikken over een aanwijsbeschikking bij het KIWA register; wij verzorgen dus de verplichte ‘verklaring ter beschikkingstelling’ voor jouw chauffeurs.

Tegelijkertijd houdt jij de regie over het personeel. Het werven van, leiding geven, toezicht houden, inroosteren en beoordelingsgesprekken voeren doe je zelf. Wij doen de rest en dat allemaal binnen de transport CAO.

 

Digitaal payroll platform

Via ons digitale payroll platform maken wij payrolling nog makkelijker en transparanter voor jou als ondernemer. Jij en jouw werknemers krijgen namelijk toegang tot een eigen omgeving binnen ons digitale systeem. Jij kan je hier als ondernemer binnen 1 minuut op inschrijven, nieuwe werknemers op aanmelden, gewerkte uren invoeren en loonstroken, jaaropgaven en looptijden van arbeidscontracten inzien.

Voordelen van ons digitale payroll platform:

 • Snel en eenvoudig invoeren van nieuwe werknemers
 • Makkelijk uren invoeren en accorderen
 • Alle administratie in één overzicht
 • Gegevens van werknemers inzichtelije
 • 24/7 toegang tot online platform
 • Bij vragen ondersteuning van een payroll specialist

Wil jij weten wat wij voor jouw onderneming kunnen betekenen?